Category Archive: Ostalo

Jun 07

Šta je BICC?

BICC (Business Intelligence Competency Center) predstavlja funkcionalan tim (formacijski obično virtualan) u organizaciji sa jasnom misijom: razvoj, podrška, promocija i unapređenje BI sistema unutar organizacije. BICC je zadužen za definisanje i sprovođenje BI strategije, realizaciju planova i izvršenje zadataka koji će doprineti ispunjenju njihove misije.

Continue reading »

Apr 28

Power Query – na SQL Server UG aprila 2017-te

Power Query je tehnologija koja se na predavanjima obično samo usputno pominje, u sklopu neke druge teme. Pošto je to ipak izuzetna tehnologija, o kojoj se itekako ima šta reći, Dragoslav Ogar je odlučio da svoje predavanje, na aprilskom sastanku SQL Server korisničke grupe, posveti Power Query-ju.

Continue reading »

Feb 27

Report Viewer u MVC Web aplikacijama na SQL Server UG februara 2016-te

Nemanja Todorović nam je na izuzetan način približio načine korišćenja Report Viewer-a u MVC Web aplikacijama. Na osnovu svog velikog iskustva uputio nas je u probleme korišćenja i dao nam rešenja.

Continue reading »

Apr 14

MS Network 4

U Banji Vrućici u Tesliću je 14 i 15.04.2014 održana najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, MS NetWork 4. Na njoj su kao predavači, pored ostalih, učestvovali i Dragoslav Ogar i Goran Milanov.

Continue reading »

Apr 06

SQL Server korisnička grupa na konferenciji Tarabica 2014

U Beogradu je 05.04.2014 na Univerzitetu Singidunum održana prva community konferencija u Srbiji Tarabica 2014. SQL Server korisnička grupa je imala šestoro predavača.

Continue reading »

Jul 22

Blog sajt SQL Server korisničke grupe počinje sa radom

Dobrodošli na sajt Beogradske SQL Server korisničke grupe. SQL Server korisnička grupa se obično okuplja jedanput mesečno u prostorijama Microsoft Srbija (Španskih boraca 3/III, Novi Beograd)  i tu priliku obično koristimo da čujemo neko predavanje o MS SQL Serveru i da razmenimo iskustva u radu sa MS SQL Server-om. Pošto o MS SQL Server-u, verujemo, mnogi …

Continue reading »