Category Archive: SQL Server 2012

Jul 05

Neki interativni algoritmi na MS SQL 2012/2014 na SQL Server UG juna 2015-te

Uvek sjajni Vladimir Marković je na junskom sastanku beogradske SQL Server UG održao predavanje o tehnikama realizacije iterativnih algoritama na SQL Server-u.

Continue reading »

Jun 01

FileTable na SQL Server UG maja 2015-te

SQL Server ima dosta funkcionalnosti koje, nažalost, developeri ne koriste dovoljno. Jedan od primera je FileTable. Većina developera za skladištenje fajlova još uvek, kao rešenje, koristi fajl sistem iako takvo rešenje ima podosta nedostataka. Razlog zašto developeri ne koriste FileTable je jednostavan. Oni ne znaju da FileTable uopšte postoji. Moje predavanje o FileTable na majskoj …

Continue reading »

Mar 31

Parameter Sniffing na Tarabici u Beogradu na kiši

U subotu, 28. marta imao sam lepu privilegiju da kao predavač učestvujem na konferenciji Tarabica 15 u Beogradu na kiši.

Continue reading »

Jan 31

Optimizacija DWH/BI rešenja u praksi na SQL Server UG januara 2015-te

Vladimir Marković je na januarskom sastanku beogradske SQL Server UG opet podelio svoje veliko znanje i iskustvo o Data Warehouse-u sa prepunom salom u Microsoft-u Srbija.

Continue reading »

Nov 30

Microsoft Parallel Data Warehouse na SQL Server UG novembra 2014-te

Jovan Popović iz Microsoft Development Centra Srbija je 27.11.2014 na sastanku SQL Server korisničke grupe, pred punom salom, održao predavanje o Microsoft Parallel Data Warehouse-u.

Continue reading »